Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στη γειτονιά του Ζωγράφου

poreia3telikh

Στις 2/4/15 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα μεταφορά του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου στο χώρο της Βίλας Ζωγράφου. Ως πρόφαση για αυτή την απόφαση τίθεται η μη καταλληλότητα του χώρου που στεγάζεται μέχρι τώρα το Ωδείο.

Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο την εκκένωση του κατειλημμένου χώρου της Βίλας Ζωγράφου, σε συνέχεια των αφομοιωτικών-κατασταλτικών προσπαθειών της αριστερής τοπικής αρχής, που μέχρι τώρα έχουν πέσει στο κενό, και πάντα εναρμονισμένες με την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Του ΣΥΡΙΖΑ που όσο έβλεπε την εξουσία με τα κυάλια δήλωνε δημόσια στήριξη σε καταλήψεις, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και αγώνες από τα κάτω, αντλώντας πολιτική υπεραξία, για να έρθει ο ίδιος στη συνέχεια ως κυβέρνηση να καταστείλει τον κόσμο που αγωνίζεται και δεν αφομοιώθηκε.

Η καταστολή των καταλήψεων και όλων εκείνων που αυτές αντιπροσωπεύουν στους κοινωνικούς – ταξικούς αγώνες μοιάζουν προτεραιότητα κάθε διαχειριστή του κράτους. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων και η επέλαση του εμπορεύματος, οι αστικές αναπλάσεις των πλατειών και γενικώς ο «από τα πάνω» καθορισμός μιας και μοναδικής ενδεδειγμένης χρήσης ενός δημόσιου χώρου, που τον αποστεώνει από την ζωντανή πρωτοβουλία και την αυτενέργεια των κατοίκων, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας: την ανάθεση, τον έλεγχο, τον πολιτισμό του τίποτα, πάντα με γνώμονα το κέρδος. Αντίθετα, η Βίλα Ζωγράφου είναι ένας χώρος που λειτουργεί αυτοοργανωμένα και αντιεμπορευματικά, χωρίς ιεραρχίες, ενώ παράλληλα αποτελεί κέντρο αγώνα, σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων ανθρώπων για την υλική και πνευματική τους οργάνωση και συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες. Η επίθεση ενάντια στη Βίλα Ζωγράφου αποτελεί κομμάτι της γενικότερης επίθεσης στις καταλήψεις, είτε από δεξιά είτε αριστερή εξουσία. Ως τέτοια λοιπόν θα απαντηθεί από τον κόσμο του αγώνα.

 ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ-ΜΠΑΤΣΟΙ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΖΗΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ